nattliga reflektioner med beri

Ellen säger (00:32):

vet du vad som är fett tråkigt i det här landet gällande garcons

østnæs säger (00:32):

alla har basker!

østnæs säger (00:32):

ingen originalitet!



Där har ni dock ett original som heter duga. ♥


Laisse

Skaplig helg må jag säga men jag känner mig helt körd. Inte överdrivet mycket festande, inte överdrivet mycket hemlängtan, bara tillräckligt för att eeerm knock me off my feet.

Fredagen;
Sarah, Jag, vin i kroppen, låångt "givande" rödvinsfilosoferande på donken på Champs Elysée drickandes energidryck flyendes undan kylan och regnet.
På väg till Duplex, möjligtvis aningen livliga, stannar och pratar med ett par killar, tyska, där över helgen.
Duplex, träffar Marioly och Marcella, ringer Salim, "kommer om fem minuter"
På väg in, Marioly Marcella, Sarah går in, jag väntar på Salim, "Attendez à votre gauche s'il vous plaitez mademoiselle." "Wait on the side please, wait on the side." Jaja jag fattar, jag pratar Franska.
Salim kommer, slinker in i kön igen, vi går in.
Inne på Duplex, dansar, pratar med Salims kompis, Sarah pratar med Salim .. "We're gonna go to that room" "Yeah yeah, talk to u later" je m'en fou. Ser dem inte på hela kvällen. je m'en fou.
Dansar, "Do you want that guy? Then just go get him Sarah", "Let's go check out that room" dansar, ser inte Marioly och Marcella speciellt mycket. "Shit ellen, this guy is gay," "Have you ever kissed a girl..." Dansar, "Yes Sarah, go for it. I'll take this one" Soffa, dansar. Sent. "Ok Ellen, let's go home." "Will I see u again?" "On sais pas"
Femtiden, påväg hem, Noctilien, Sjunde våningen, ingen hiss, sova hos Marcella. Kallt utan täcke.

Lördagen;
Vaknar hos Marcella för tionde gången den natten, 12-snåret iväg till metron mot Gare du Nord. Tar tåget 12.43. Bomb-risk längre fram på spåret, försenad avgång, visar sig vara en personolycka. Tillbaka i Coye-La-Foret en bit efter två. Åker och handlar till söndagens lunch. Glömmer dillen och frukten. Skjutsar hem Sarah. Sjukt trött och sliten. Stannar på champion på vägen hem och köper massa dill, jordgubbar, vindruvor och ananas. Kommer hem, duschar, dricker en kopp kaffe, blir upphämtad av Liva. Dricka drinkar hos Sarah och off we go. Karim ringer, "We're going to Fleche d'Or, meet me at je sais pas quoi" "No" Je m'en fou. Letar reda på Majas jobb, pratar svenska, med Maja, träffar Maja, saknar Maja. "Roberrrto hälsar att han s'en fou om du har en pojkvän" "Alors je peut t'appeller?" "Oui" Je m'en fou.
Alla tappar suget, vi tar metron till Gare du Nord och somnar på Tåget.

Söndagen;
Vaknar långt innan väckarklockan. Ligger och drar oss i sängen. Ringer hem, pratar recept och glad påsk med mamma och pappa. Förbereder lunchen tillsammans med Sarah lyssnandes på soundtacket till Amelie från Montmartre, åker och hämtar Zoe. Svänger ihop en kladdkaka och skjutsar in i ugnen innan vi sätter oss och äter Sallad med avokado och körsbärstomater, ugnsbakad potatis och morötter med timjan och vitlök ,snabbgravad halstrad lax tillsammans med en vitvinsås med dill, senap och honung. Pratar, äter, går över på frukten och kladdkakan med grädde. Jordgubbar och ananas.

En lapp på min säng

"Coucou l'ellenn c'est domage tu été pas la pour le brunch je t'aime ma l'ellen
EMMA.P."

image9

Hej hej Ellen det är synd att du inte var där på brunchen jag älskar dig min ellen

Trop bon, trop bien

Jag vet att det var en dryg månad sen senast jag skrev men nu har jag faktiskt en hel del att berätta. Till att börja med lördag den 15:e, dvs igår.

Champagne, foie gras, vinprovning, brandy snaps med cotted cream, f'ärska jordgubbar och blåbär.

image8

Mike, Liva's aupair pappa fyllde år. Zoe och jag var där och serverade. Ovanstående bild är vårt mästerverk. Zoe lärde mig trick för att polera glas, servera vin, och vi stod för påfyllningen av vin- och champagne glas och hors d'oeuvres, servering och diskning. Faktiskt väldans synd att jag inte tog kort på bordet när det var dukat, det såg helt sagolikt ut. Två långa tjocka blockljus, vita tulpaner, fyra sorters glas, röda servetter. Champagne & hors d'oeuvres, foie gras dekorerat med röda vinbär, grovsalt, aprikossylt och bröd, beef wellington, haricot verts, gravy och potatis, en himlans massa VÄLmogna ostar och bröd, brandy snaps med färska jorgubbar, blåbar, cotted cream och jordgubbs cooley.
Lite stressigt mellan bytena men jävligt roligt! Och gott, sjukt god champagne och när vi hade en minut över eller så gjorde jag och Zoe vårt bästa för att se till så att maten vi just serverat inte var dålig på något sätt. Den bästa överaskningen var när efterätten var serverad och vi hade en tallrik över. Nästan för fint för att äta... och vi hade ju ändå massa bär och cotted cream över... och det är ändå godare att äta med fingrarna direkt ut byttan. Så vi ställde in tallriken i kylen som present till Liva som, stackaren, var i grannhuset och var barnvakt för åtta barn. Efterätten serverad alltså och en lite lugn stund, så vi satte oss vid bordet och skulle just hugga in när...(wtf!?) En till efterättstallrik som var över stod och väntade på oss på diskbänken. Vi högg in. Och vi upptäckte den bästa smakkombon någonsin. Champagne, cotted cream och jorgubbar. Heaven.
Allt var mycket uppskattat och vi fick dessutom lära oss prova vin av en vin-fantast på festen. Zoe var i extas av att få höra så mycket brittisk engelska och att hon träffade en man som lovade att hon skulle få komma och motionera hans hästar och hennes extas smittade över gott och väl på mig också. (Att vi tjänade en veckas lön på en kväll var inte heller fy skam.) Nog för att vi inte kom hem förrän tre- halvfyra snåret men jag hade sjukt roligt.

RSS 2.0